-
Coșul este gol!
Putine sunt persoanele care ar spune pas unui gratar cu carne de porc, de pui, frigarui, faimosii mici si cateva legume, bine facute. Cand stai la curte, sa faci gratar este o reala placere; dar la bloc nu-i nici pe departe la fel.
Restrictiile de spatiu, regulamentele asociatiilor de proprietari si dorinta de a nu deranja vecinii cu fumul si mirosurile sunt doar cateva dintre problemele cu care te vei confrunta. Din fericire, atat pentru tine, cat mai ales pentru vecinii "alergici" la mirosuri, achizitia unui gratar electric se dovedeste o buna investitie gastronomica.
Diferit de versiunile pe carbuni sau pe gaz, gratarul electric reprezinta o solutie eficienta si usor de utilizat, perfecta pentru spatiile inchise. Acesta functioneaza pe baza unei sigurante, care incalzeste placa sau grila metalica, pe care se pot gati diverse alimente, de la carne si peste pana la legume sau chiar fructe.
Gratarele electrice se dovedesc o buna investitie din urmatoarele considerente:
Pentru ca nu este necesar sa folosesti carbuni, sa aprinzi focul sau sa verifici constant ca preparatele sa nu ia foc, gratarul electric iti simplifica semnificativ intregul proces de gatit. Alimentat doar de electricitate, acesta este gata de utilizare in cateva minute si poate fi curatat cu usurinta dupa folosire, multumita suprafetelor antiaderente si a tavilor detasabile, care pot fi spalate direct in masina de spalat vase.
O alta caracteristica definitorie a gratarului electric este capacitatea acestuia de a controla cu precizie temperatura. Daca la gratarele traditionale caldura este influentata de cantitatea de carbuni, de ventilatie si de alte conditii externe, gratarul electric permite ajustarea fina a temperaturii la o simpla apasare de buton. Asta inseamna ca orice poate fi gatit la temperatura optima pentru a-i asigura textura si suculenta dorite.
Siguranta este un aspect fundamental atunci cand vine vorba de gatit, iar modelele actuale de gratare electrice sunt proiectate tinand cont de acest principiu. Fara flacari deschise sau carbuni incinsi, riscul de incendiu este minimizat semnificativ, facand gratarul electric o optiune sigura pentru utilizarea la interior sau pe balcoane. In plus, absenta fumului si a mirosurilor intense inseamna ca vecinii nu vor fi deranjati, iar interiorul locuintei va ramane curat, fara iz persistent de mancare.
Gratarele electrice sunt remarcabil de versatile, au un design compact, iar depozitarea acestuia nu ocupa prea mult spatiu. Online si in magazinele fizice sunt disponibile modele de diferite dimensiuni si forme, adecvate pentru gatitul in familie sau in grupuri mai mari.
Gratarul electric parca te "invita" sa explorezi noi arome, texturi si preparate! Un bun exemplu sunt burgerii de vita, care pot fi pregatiti perfect si la gratarul electric. Preincalzeste gratarul la o temperatura medie-inalta si gateste burgerii, intorcandu-i o singura data, pana cand ating gradul de gatire dorit. Serveste-i pe chifle proaspete cu sosuri, salata, rosii, ceapa si felii de cascaval.
Pieptul de pui marinat cu ulei de masline, suc de lamaie, usturoi zdrobit, ierburi aromatice (rozmarin sau oregano) si condimente. Gateste-l pe gratarul electric preincalzit, intorcandu-l ocazional, pana cand este complet gatit.
Legumele la gratar sunt o optiune sanatoasa si colorata, perfecta pentru a insoti orice fel principal. Fileurile de somon, crevetii sau chiar calamarul pot fi gatite la fel de rapid si usor. Iar daca iti doresti un delicios, cu putine calorii, poti gati diverse fructe pe gratarul electric - felii de ananas, pere sau chiar piersici. Presara fructele cu putin zahar brun, aseaza-le pe gratarul electric preincalzit si lasa-le pana cand acestea se caramelizeaza usor