-
Coșul este gol!
Cand esti copil, nimic nu se compara cu bucuria resimtita atunci cand savurezi o inghetata! Acest desert rece si cremos, de obicei pe bat, este secretul fericirii cand esti mic, care te racoreste in zilele toride de vara si cu care te infrupti alaturi de prieteni.
Pentru parinti, insa, inghetata din comert, pe cat este de convenabila, pe atat este de problematica din punct de vedere nutritional, mai ales ca are un continut ridicat de zahar, aditivi si conservanti. Din acest motiv, acestia trebuie sa caute alternative mai naturale, produse de o mai buna calitate, astfel incat sa nu le sacrifice copiilor bucuria.
Astfel s-au nascut numeroase idei de retete simplu de realizat, intr-un timp relativ scurt, din fructe adevarate, fara zahar, conservanti sau aditivi, atat ca o alternativa sanatoasa la produsele din comert, cat si ca o modalitate excelenta de a inova in bucatarie si de a introduce in alimentatie ingrediente nutritive, care altfel poate ca nu ar fi la fel de atragatoare pentru cei mici.
Pentru ca parintii sunt cei care aleg ingredientele, acestia pot controla cantitatea de zahar. Mai mult, implicarea copiilor in procesul de preparare se poate transforma intr-o lectie practica de nutritie pentru copii. In loc sa perceapa alimentele sanatoase ca fiind plictisitoare sau mai putin apetisante, copiii le pot vedea ca pe ingredientele secrete ale deserturilor lor preferate.
Fructele proaspete sau congelate, laptele de migdale, de cocos sau de vaca, indulcitorii naturali (mierea sau siropul de artar) sunt doar cateva dintre optiunile sanatoase care pot fi integrate in retete. De exemplu, folosirea fructelor de padure locale in sezon intensifica gustul inghetatei, dar ofera si o lectie despre natura si importanta conservarii biodiversitatii.
Un alt aspect al prepararii inghetatei acasa este libertatea de a experimenta cu diverse arome si ingrediente, ce transforma un simplu desert intr-o aventura culinara - inghetata cu lavanda si miere, cea cu matcha sau chiar cu dovleac si condimente.
Practic, acest electrocasnic este vazut ca un aparat magic de catre copii, care transforma orice ingrediente intr-o inghetata sanatoasa, cremoasa si plina de gust. Blenderul reduce semnificativ timpul de preparare a inghetatei, facand-o omogena si cremoasa, putand fi savurata aproape instant.
Unul dintre cele mai mari avantaje ale folosirii de blendere de masa in prepararea inghetatei este capacitatea de a personaliza fiecare reteta. Ca parinte, poti ajusta cantitatile de zahar, inlocui ingrediente si experimenta cu diverse combinatii de arome.
Blenderul este cea mai buna optiune pentru a obtine textura perfecta, similara cu cea a variantelor din comert. Prin blenduirea la viteze inalte, ingredientele inghetate sunt transformate intr-o masa aerata si fina, cu o consistenta neteda, fara cocoloase.
Una dintre cele mai simple si sanatoase retete este inghetata de banane cu ciocolata. Ai nevoie doar de banane congelate, o lingura de cacao si un strop de lapte pentru a-i ajusta consistenta. Blenduieste ingredientele pana cand obtii o consistenta cremoasa si serveste imediat.
Pentru o nota tropicala, adauga mango congelat, lapte de cocos si o lingura de miere in blender. Mixul rezultat va fi cremos si revigorant, care te va transporta intr-o vacanta exotica, pe plajele insorite ale paradisului tropical