Compara produse:

6 electrocasnice ce nu trebuie să lipsească din bucătăria niciunei gospodine

Adăugat de netcontrast 25.09.2023 0 Comentarii

Că ne place sau nu, cumva suntem obligați să gătim acasă. În mod evident, omul modern nu mai are atât de mult timp la dispoziție pentru a-și prepara hrana, iar din acest motiv contează pe electrocasnicele moderne care eficientizează procesul, iar mâncarea este la fel de gustoasă și sănătoasă, precum cea făcută de bunica sau mama.

Ce-ar fi să ne întoarcem în timp și să ne imaginăm cum arătau bucătăriile anilor ’50? Parcă vedem gospodine purtând șorțuri, pregătind preparate delicioase pentru întreaga familie, cu ajutorul ustensilelor modeste și mâinilor harnice.

Din fericire, acest lucru este de domeniul trecutului. Tehnologia a progresat enorm, iar odată cu ea au evoluat și așteptările noastre. Nu este vorba doar de a economisi timp prețios; electrocasnicele moderne oferă o precizie și o versatilitate care transformă modul în care gătim, mâncăm și interacționăm cu familia și prietenii. 

Iar când vrei să fii o gospodină desăvârșită, însă timpul este în defavoarea ta, devine un imperativ să ai în bucătărie următoarele electrocasnice:

Mixer

Dacă ar exista o listă a electrocasnicelor care au schimbat modul în care gătim, mixerul de bucătărie ar fi în pozițiile de top. De-a lungul timpului, mixerul de bucătărie a trecut prin numeroase etape de evoluție, de la primele variante manuale până la complexele aparate electrice de astăzi, dotate cu mai multe viteze și accesorii. 

Unul dintre cele mai mare avantaje ale unui mixer de bucătărie este versatilitatea. Cu ajutorul lui, pot fi preparate cu ușurință o serie de rețete care ar necesita, în mod normal, mult timp și efort. Aluatul pentru prăjituri sau pâinea se frământă mult mai rapid și mai uniform.

Cuptorul cu microunde

Un cuptor cu microunde este util pentru încălzirea rapidă a mâncării, dar și pentru gătit. Desigur, nu toate alimentele sunt potrivite pentru microunde, dar opțiunile sunt destul de variate. Aparatele moderne au funcții de dezghețare, timere și setări pentru diferite tipuri de mâncare, astfel încât ori de câte ori ești pe grabă poți mânca o masă caldă.

Aparatele de cafea

Cine nu își începe ziua cu o cafea?! Dacă te numeri printre persoanele pentru care startul bun începe cu o cană aburindă, trebuie să investești într-o cafetieră sau un espressor. Online și n magazinele fizice vei descoperi o mulțime de modele, care folosesc cafeaua boabe, măcinată sau diverse sortimente de capsule.

Mașina de pâine

Dacă ți-e dor de pâinea făcută în casă, nu mai sta pe gânduri și cumpără-ți o mașină de făcut pâine! Nimic nu se compară cu mirosul și gustul unei felii de pâine proaspăt făcute.

Una dintre marile avantaje ale mașinii de pâine este ușurința în utilizare. Tot ce trebuie să faci este să pui ingredientele, să selectezi programul dorit și să apeși butonul de start. Voilà! În câteva ore vei avea o pâine delicioasă și sănătoasă, exact pe gustul tău!

Modelele actuale vin cu opțiuni și setări care permit prepararea unei game variate de sortimente de pâine - baghete, pâini cu fructe, nuci sau condimente, pâine cu maia, pâine albă, neagră sau din tărâțe. Unele persoane o folosesc chiar și prăjituri și aluaturi de pizza.

Robotul de bucătărie

Un robot de bucătărie face aproape orice: toacă, mixează, feliază și chiar frământă aluat. Acesta este, practic, un ajutor de nădejde pentru fiecare gospodină în bucătărie.

Masina de pasat roșii, esențială pentru conservele de iarnă

Conservele de iarnă sunt o tradiție dragă multora dintre noi, moștenită de la bunici și străbunici. Ele ne aduc aminte de zilele în care familiile se adunau pentru a pregăti împreună bucatele necesare zilelor friguroase de iarnă.

Prepararea conservelor tradiționale de roșii implică adesea multă muncă manuală: curățarea roșiilor, fierberea lor și apoi pasarea manuală printr-o sită. Acest proces este anevoios și consumator de timp. Mașina de pasat roșii de la Rohnson elimină aceste etape laborioase, permițându-ți să obții un produs final de foarte bună calitate, cu minim de efort.

Similar cu mașina de pâine, mașina de pasat roșii îți oferă control total asupra ingredientelor. Poți alege roșii bio și să eviți conservanții și aditivii alimentari, oferind familiei o opțiune sănătoasă, fără cantități însemnate de zahăr