Compara produse:

Care sunt criteriile de achiziție pe care trebuie să le ai în vedere când cumperi un aspirator robot cu wifi?

Adăugat de netcontrast 17.07.2023 0 Comentarii

Te-ai săturat să aspiri manual fiecare colț din locuință și tot să nu fii mulțumită de rezultat? Pe o parte aspiri praful, însă filtrul în eliberează din nou în atmosferă? Poate că a venit timpul să îți eficientizezi procesul de curățenie!

Grație tehnologiei, astăzi avem acces la o mulțime de electrocasnice și electronice care ne fac viața mai ușoară. Un astfel de dispozitiv inovator este chiar robotul aspirator cu wifi - îl pornești chiar și când nu ești acasă, iar el se va ocupa de curățenia întregii locuințe.

Odată luată decizia de achiziție, cu siguranță te întrebi cum alegi produsul potrivit nevoilor tale? Dat fiind prețul destul de ridicat, comparativ cu aspiratorul tradițional, îți dorești un model eficient, cu funcționalități adaptate nevoilor pe care le ai și, bineînțeles, cu o durată lungă de viață.

Cum pe piață există numeroase modele de robot aspirator cu WiFi procesul de decizie se complică și mai tare. Prin urmare trebuie să știi care sunt elementele-cheie care fac diferența între un produs de calitate și unul deloc eficient:

Puterea de aspirare

Un prim criteriu esențial în achiziționarea unui robot aspirator cu WiFi Rohnson este puterea de aspirare. Modelul ales trebuie să aibă suficientă putere pentru a curăța eficient spațiile dorite, dar asigură-te că este potrivit și pentru tipul de suprafață din locuință - parchet, gresie, mochetă sau covoare cu fir lung.

Acesta trebuie să poată aspira praful și murdăria de suprafață, dar și particulele mai mari sau părul de animale, dacă este cazul. Ia în calcul, totuși, că aspiratorul cu cea mai mare putere va consuma mai multă energie și poate fi mai zgomotos.

Eficiența aspirării nu este dată doar de puterea motorului, ci și de modul în care acesta este conceput să lucreze pe diferite tipuri de suprafețe. Pentru pardoseala tare, un aspirator cu perii rigide poate fi mai eficient, deoarece acestea pot desprinde mai bine murdăria de pe suprafațe. Pentru covoare și mochete este de preferat un aspirator cu perie rotativă, care pătrunde mai bine printre fibrele covorului și aspiră mai eficient murdăria.

Conectivitatea WiFi

Conectivitatea WiFi este un alt aspect important în decizia de achiziție. La modul ideal, aspiratorul robot trebuie să se poată conecta ușor la rețeaua de acasă, astfel încât să îl controlezi de la distanță prin intermediul unei aplicații compatibile cu sistemul de operare al telefonului. Astfel poți programa curățarea, controla direcția sau monitoriza bateria  aspiratorului de la distanță.

Autonomia bateriei

Autonomia bateriei determină cât de practic va fi aspiratorul robot în viața de zi cu zi. Durata de viață a bateriei va influența cât timp poate opera aspiratorul fără întrerupere și cât de mare poate fi zona pe care o poate curăța într-o singură sesiune de aspirare.

Majoritatea aspiratoarelor robot au o autonomie între 60 și 120 de minute, în funcție de model și de setările de putere. Desigur, o baterie care durează mai mult este de preferat, în special dacă ai o casă mare sau dacă vrei să aspiri mai multe camere de odată. 

Sistemul de navigație

Sistemul de navigație este esențial pentru a determina eficiența aspiratorului robot în curățarea spațiului. Nu doar că îți va economisi timp, dar contribuie și la prelungirea duratei de viață a aparatului prin evitarea obstacolelor care i-ar putea cauza defecțiuni.

Aspiratoarele robot cu WiFi folosesc o varietate de tehnologii pentru a se orienta în spațiu. Unele modele se bazează pe senzori infraroșu sau ultrasunete pentru a detecta obstacolele și a se deplasa în jurul lor. Altele folosesc diverse camere sau senzori laser pentru a cartografia încăperea și a-și planifica traseul strategic.

Capacitatea de colectare a prafului

Capacitatea de colectare a prafului se referă la câtă murdărie poate stoca aspiratorul robot înainte de a fi necesară golirea compartimentului. Aceasta variază în funcție de model, de la 0.2 litri până la 1 litru sau mai mult. 

Pe de altă parte, golirea și curățarea compartimentului de praf este un alt aspect important. Unele modele sunt echipate cu compartimente de praf care pot fi ușor detașate și golite, în timp ce modele mai noi vin cu stații de încărcare care golesc automat compartimentul de praf, fără intervenția umană. Important de notat este că filtrul aspiratorului va trebui, de asemenea, curățat sau înlocuit periodic. Verifică cât de ușor se face acest lucru și cât costă filtrele necesare