Compara produse:

Intretinerea aspiratorului robot cu wifi - sfaturi utile pentru a-i prelungi durata de viata

Adăugat de netcontrast 17.07.2023 0 Comentarii

Aspiratoarele robot s-au transformat intr-un ajutor indispensabil cand vine vorba de curatenia locuintei. Pentru ca sunt 100% autonome, acestea ne elibereaza de povara muncii si ne ofera timp pretios pentru a ne bucura de momentele care conteaza cu adevarat. 

Asemenea oricarui alt electrocasnic sau dispozitiv tehnologic, si aspiratoarele robot cu wifi au nevoie de intretinere regulata pentru a functiona la capacitate maxima pe parcursul aspirarii, dar si pentru a-i prelungi durata de viata. Pana la urma investitia, deloc ieftina, trebuie protejata, astfel incat curatenia locuintei sa se faca automat, chiar si cand nu suntem acasa.

Pentru a-i prelungi durata de viata trebuie sa acorzi atentie:

Bateriei

Bateria este inima oricarui robot aspirator cu wifi. Cea mai mare parte a problemelor legate de performanta sunt cauzate de bateria slabita sau defecta. Incarcarea corespunzatoare a acesteia este cruciala pentru mentinerea sanatatii pe termen lung. 

Majoritatea aspiratoarelor robot moderne vin cu sisteme de gestionare a incarcarii bateriei, dar chiar si asa este recomandat sa evitam incarcarea dispozitivului perioade lungi de timp. Atunci cand aspiratorul nu este folosit, bateria trebuie sa aiba un procent pana in 50% pentru a-i prelungi durata de viata.

Durata de viata a unei baterii este masurata in cicluri de incarcare. Un ciclu de incarcare reprezinta procesul de incarcare a unei baterii de la 0% la 100% si descarcarea acesteia inapoi la 0%. Pe masura ce numarul de cicluri de incarcare creste, capacitatea bateriei se diminueaza.

Inclusiv temperatura si conditiile de depozitare au un impact semnificativ asupra duratei de viata a bateriei. Bateriile litiu-ion, cele mai utilizate in aspiratoarele robot, functioneaza la temperaturi cuprinse intre 20 si 25 de grade Celsius. Deci evita expunerea aspiratorului la temperaturi extreme! Daca aspiratorul nu va fi folosit o perioada lunga, depoziteaza-l intr-un loc racoros si uscat, cu bateria incarcata pana la aproximativ 50%.

Curatarii periilor si a filtrelor

Periile si filtrele aspiratorului robot acumuleaza praf si alte particule care pot duce la scaderea performantei. De aceea este esential sa le cureti regulat, de preferat dupa fiecare utilizare.
Pentru curatarea periilor poti folosi o perie de curatare speciala sau un aspirator. Nu folosi apa deoarece poate deteriora mecanismele delicate ale aspiratorului. In schimb, filtrel pot fi curatate cu apa, dar asigura-te ca sunt complet uscate inainte de a le reintroduce in aspirator.

Actualizarii de software

Aspiratoarele robot cu wifi au capacitatea de a primi actualizari software. Aceste actualizari ii imbunatatesc performanta, deci asigura-tei ca software-ul aspiratorului este intotdeauna la zi.

De obicei, aspiratoarele robot cu wifi pot fi actualizate prin intermediul unei aplicatii mobile asociate. Pentru a te asigura ca software-ul aspiratorului robot este la zi este recomandat sa verifici periodic actualizarile disponibile. 

In majoritatea cazurilor, va trebui doar sa selectezi optiunea de actualizare in aplicatie si sa urmezi instructiunile furnizate. Asigura-te ca aspiratorul este conectat la reteaua wifi si are baterie suficienta inainte de a incepe actualizarea. Actualizarile de software includ si imbunatatiri de securitate, care protejeaza aspiratorul impotriva atacurilor cibernetice sau contribuie la protejarea datelor personale