Compara produse:

Top 3 retete de placinte delicioase pe care trebuie sa incerci la friteuza cu aer cald!

Adăugat de netcontrast 01.05.2023 0 Comentarii

De multe ori poftesti la o placinta aburinda, insa eviti patiseriile din cauza cantitatii uriase de unt din aluat? Vrei sa te relaxezi in compania unui pahar de vin rosu si a unei bucati de placinta de mere cu scortisoara, insa nu ai timp si nici rabdarea necesara sa o pregatesti?

Cand vine vorba despre pregatirea unor mese delicioase si sanatoase, dar si a tentatiilor dulci de casa, friteuza cu aer cald a devenit un aparat indispensabil in bucatariile noastre moderne. Simplu de utilizat, fara grasimi sau ulei, friteuza cu aer cald te ajuta sa prepari o masa sanatoasa, in doar 20 de minute. 

Datorita tehnologiei de gatit cu aer cald, care circula in jurul alimentelor, friteuza iti permite sa prepari o multime de feluri de mancare crocante si apetisante, fara a fi nevoie de o cantitate mare de ulei sau grasimi. Insa astazi ne vom concentra atentia pe 3 retete absolut delicioase de placinte, pe care sa le pregatesti atunci cand vrei un dulce fara grasimi sau multe zaharuri.

Iata cele 3 propuneri ale noastre de placinte pe care merita sa le incerci, macar o data, la friteuza cu aer cald:

Placinta cu branza dulce si stafide, o combinatie savuroasa

Fara indoiala, placinta cu branza dulce si stafide este o reteta traditionala romaneasca care a incantat papilele gustative ale multor generatii. Pregatita in friteuze cu aer cald, placinta cu branza dulce si stafide este reintrepretata intr-o maniera mai apropiata de vremurile actuale. Iar gratie mecanismului de functionare, va fi moale la interior, dar aurie si crocanta la exterior.

Chiar daca nu ai talent in bucatarie, cu aceste cateva ingrediente vei face o placinta absolut delicioasa, de sa te lingi pe degete. Iti trebuie doar:

  • 500 grame de foietaj;
  • 250 grame de branza dulce de vaci;
  • 100 grame de stafide;
  • 2 oua;
  • 50 grame de zahar;
  • 1 lingurita de esenta de vanilie;
  • Coaja rasa de la o lamaie.

Pentru inceput, amesteca branza cu ouale, zaharul, esenta de vanilie si coaja de lamaie. Adauga treptat stafidele si incorporeaza-le atent. Intinde foietajul si taie-l in patrate de dimensiuni egale, in care sa pui cate o lingura de umplutura in centrul fiecaruia, apoi sa il impaturesti in forma de triunghi sau plic. Intre timp, preincalzeste friteuza cu aer cald pana ajunge la temperatura de 180 de grade Celsius. Dupa ce acesta s-a incalzit, aseaza cu atentie placintele si lasa-le vreme de 15-20 de minute, pana devin aurii si crocante. Verifica-le, din cand in cand, pentru a te asigura ca nu se ard.

Placinta cu mere si scortisoara, un deliciu al copilariei

Cati dintre noi nu eram fascinati de reteta bunicii de placinta de mere cu multa scortisoara? Acum, adult fiind, o poti prepara cu usurinta acasa, din cateva ingrediente, fara sa fie nevoie de mare pricepere. 

Tot ce ai nevoie este chiar aici:

  • 500 grame de foietaj;
  • 4 mere mari;
  • 100 grame de zahar;
  • 2 lingurite de scortisoara;
  • 1 ou, batut (pentru uns) foile de placinta.

Incepe prin a curata merele de coaja si a le taia in cubulete mici. Intr-un bol amesteca merele taiate cu zahar si scortisoara. Intre timp, intinde foietajul si taie-l in patratele egale, in care sa pui in centru umplutura de mere. Ulterior, unge marginile cu ou batut si impatureste patratelele in forma de triunghi sau plic. Cu restul de ou batut trebuie sa ungi placintele, apoi sa le pui in friteuza cu aer cald pentru 15-20 de minute, la 180 de grade Celsius, pana cand devin crocante.

Placinta cu ciocolata si banane, un rasfat preluat de la americani

De cate ori nu ai vazut in filmele americane copii care mancau placinte cu ciocolata si banane? Cu reteta pe care ti-o vom prezenta mai jos si tu te poti bucura de o fasie din bucataria americana, de o placinta aromata, crocanta la exterior si cremoasa la interior.

Trebuie sa ai la indemana doar 4 ingrediente:

  • 500 grame de foietaj;
  • 2 banane bine coapte;
  • 100 grame de ciocolata neagra, maruntita;
  • 1 ou, batut (pentru uns).

Incepe prin a intinde foietajul si a-l taia in patrate de dimensiuni egale. Bananele trebuie taiate in fasii subtiri, pe care sa le asezi in numar de 2-3 felii pe fiecare patrat de foietaj. Peste banane, adauga ciocolata amaruie, dupa bunul gust. Impatureste bine foietajul, sigiland marginile cu oul batut. Inainte de a le pune in friteuza cu aer cald, unge-le pe toate cu oul batut; lasa-le circa 15-20 de minute, pana cand acestea capata o crusta aurie. Dupa ce s–au gatit, pune-le pe un gratar de bucatarie pentru a se raci, apoi serveste-le cu zahar pudra peste.

Si ia uite ce usor este sa te bucuri de o placinta savuroasa acasa, din doar cateva ingrediente si doar un strop de indemanare. Spor la treaba