Compara produse:

Purificatorul de aer cu functie de ionizare - ce beneficii iti aduce?

Adăugat de netcontrast 01.05.2023 0 Comentarii

Calitatea aerului pe care il respiram este esentiala pentru sanatatea si bunastarea noastra. Daca la exterior nu sunt prea multe de facut, pentru a ne bucura de un aer curat si proaspat acasa exista o solutie la indemana tuturor, bazata pe tehnologie de ultima ora - purificatorul de aer cu functie de ionizare.

Spre deosebire de modelele standard, modelele de purificatoare aer cu functie de ionizare de la Rohnson imbunatatesc calitatea aerului din locuinta sau alte spatii inchise, astfel incat sa respiri cu adevarat usurat, fara praf, polen, substante toxice si alergeni.

Cum functioneaza purificatoarele de aer cu functie de ionizare?

Purificatoarele de aer prevazute cu aceasta functie utilizeaza tehnologia ionilor negativi pentru a capta si neutraliza particulele de praf, polen, fum, mucegai si alti alergeni din aer. Practic, ionii negativi se ”ataseaza” de particulele pozitive din aer, care sunt apoi atrase de colectorul purificatorului sau de pe suprafete. 

In centrul purificatorului se afla ionizatorul, care genereaza ioni negativi prin aplicarea unei tensiuni electrice la electrozi. Acestia creeaza un camp electric puternic, care produce ioni negativi prin disocierea moleculelor de oxigen si azot din aer.

Etapele de purificare din acest proces includ:

  • Filtrul prealabil - care capteaza particulele mari (parul de animale si praful);
  • Filtrul HEPA (High Efficiency Particulate Air) - retine particulele fine, precum polenul, praful fin, fumul si mucegaiul, cu o eficienta de pana la 99,97%;
  • Filtrul cu carbon activat - absoarbe compusii organici volatili (COV), gazele si mirosurile neplacute din aer;
  • Ionizarea - ionii negativi produsi se ataseaza de particulele pozitive din aer, transformandu-le in particule mai grele, care mai apoi sunt atrase de colectorul purificatorului;
  • Filtrul antibacterian si antiviral (optional) - anumite modele includ si un filtru antibacterian si antiviral, capabile sa distruga bacteriile, virusurile si ciupercile.

Top beneficii pe care purificatoarele de aer cu functie de ionizare ti le ofera

Reducerea alergiilor si a simptomelor asociate

Unul dintre principalele beneficii ale purificatoarelor de aer cu functie de ionizare este reducerea alergiilor si a simptomelor asociate. Prin eliminarea polenului, a acarienilor, a mucegaiului si a altor alergeni din aer, aceste aparate contribuie la ameliorarea congestiei nazale, a stranutului, a iritatiei ochilor si a altor simptome neplacute cauzate de alergii. 

In egala masura, purificatoarele de aer cu functie de ionizare contribuie si la prevenirea de noi crize alergice, prin mentinerea unui mediu curat si sanatos in interior. Acest lucru este util in cazul persoanelor care sufera de rinita alergica sezoniera, alergie la animale sau alergii cauzate de mucegai.

Ionii negativi produsi de purificator mai au un alt efect benefic - asupra sistemului imunitar. Ultimele studii din domeniul medical atesta ca ionii negativi stimuleaza activitatea celulelor imunitare si cresc productia de anticorpi, ajutand organismul sa lupte eficient impotriva infectiilor si a bolilor.

Imbunatatirea calitatii somnului

Un alt beneficiu important al functiei de ionizare a aerului este imbunatatirea calitatii somnului. Aerul curat din dormitor reduce congestia nazala si simptome care perturba somnul. Astfel te vei putea bucura de o noapte intreaga de tihna, fara sa te mai trezesti sa bei apa sau sa iti sufli nasul. Iar a doua zi vei avea energie sa duci la bun sfarsit task-urile zilnice. 

Protejarea sistemului respirator

Purificatoarele de aer cu functie de ionizare elimina o gama variata de particule fine si ultrafine, precum compusi organici volatili (COV), fumul de tigara, materialele de constructie, produsele de curatenie si mirosul de electronice, care pot provoca bronsita cronica sau cancer pulmonar