Compara produse:

Putere, rapiditate si eficienta in bucataria ta - de ce sa alegi o friteuza cu aer cald pentru un stil de viata sanatos?

Adăugat de netcontrast 28.02.2023 0 Comentarii

Fara indoiala, fiecare dintre ne-am facut un set de rezolutii pentru anul care abia a inceput - mai mult sport, mai putin stres, un stil de viata sanatos si, poate, sa scapam de kilogramele acumulate in perioada sarbatorilor.

Daca esti genul de persoana pentru care cartofii prajiti fac parte din dieta zilnica, insa ai in plan sa scapi de cativa centimetri in talie, avem solutia perfecta - friteuza de gatit cu aer cald! In ultima perioada, acestea au devenit o alegere tot mai populara in randul persoanelor care isi doresc preparate sanatoase, fara sa renunte la gust si textura.

Cum functioneaza friteuza cu aer cald?

Friteuzele cu aer cald folosesc un curent de aer cald care circula in jurul alimentelor, pe care le coace la temperaturi inalte, fara a inmuia. Acest curent de aer cald este generat de un ventilator incorporat in interiorul friteuzei, care impinge aer cald prin recipientul detasabil, in jurul alimentelor.

In functie de modelul de friteuze cu aer cald ales, exista variante cu programe de gatit pre-setate, precum si functii de control al temperaturii si al timpului, astfel incat preparatele sa fie pe gustul tau. 

Aceste friteuze sunt, de asemenea, foarte eficiente, deoarece permit gatirea rapida si uniforma a alimentelor, in comparatie cu metodele traditionale. Si pentru ca sunt si usor de folosit si curatat, nici nu este de mirare ca au devenit o alegere convenabila pentru orice familie care isi doreste un stil de viata sanatos.

Alimente crocante si gustoase, fara grasimi 

Gratie principiului de functionare cu aer cald, alimentele devin crocante si gustoase, fara a fi necesara adaugarea de ulei sau grasimi suplimentare. Ba chiar poate fi folosita pentru pui crocant, chiftele, burgeri sau cartofi prajiti, pentru momentele in care vrei sa te rasfeti, fara sa iti mai faci griji in privinta continutului de grasimi. 

Iata un top al preparatelor pe care le poti face la friteuza cu aer cald:

  • Cartofi prajiti;
  • Pui - aripioare, copanele sau chiar un pui intreg cu crusta crocanta;
  • Legume - morcovi, dovlecei, ardei, conopida, broccoli;
  • Carnati, chiftele, musaca;
  • Chifle si prajituri;
  • O gama variata de garnituri, inclusiv orez si quinoa;
  • Fructe de mare  - creveti, calamari, scoici;
  • Pizza;
  • Snack-uri - nachos si chips-uri de cartofi;
  • Produse de patiserie - beignets, croissante, merdenele si churros.

Acestea sunt doar cateva exemple de alimente care pot fi gatite la friteuza cu aer cald, insa limita sta doar in imaginatia ta. Fiind un electrocasnic inovator, cu o versatilitate uriasa, ai la indemana o serie de retete delicioase pentru ”cheat day”, insa fara un continut ridicat de grasimi. 

Feluri de mancare variate, preparate rapid

Friteuzele cu aer cald sunt, de asemenea, foarte eficiente si cu un consum redus de electricitate, fapt preferat de familiile cu copii sau persoanele care au un stil de viata activ, fara prea mult timp liber. 

Spre exemplu, o portie de cartofi prajiti crocanti este gata in doar cateva minute; chiftelele sunt gatite in maximum 10 minute, iar o musaca delicioasa aste gata de servit in 15 minute. Dincolo de rapiditatea prepararii hranei nu putem sa omitem si faptul ca sunt foarte usor de curatat. 

Au un recipient detasabil care poate fi spalat cu usurinta, cu un burete de bucatarie si putin detergent de vase. Pentru petele intarite se recomanda turnarea unei cantitati mici de apa, alaturi de putin detergent, apoi se introduce recipientul in aparat si se lasa la temperatura maxima timp de 2 minute.