Compara produse:

Este purificatorul de aer eficient impotriva Covid-19?

Adăugat de netcontrast 09.11.2022 0 Comentarii

Din 2019 si chiar pana si in momentul de fata, pandemia de Coronavirus nu a luat sfarsit, desi in ultima perioada rata infectarilor a scazut simtitor. Covid-19 a avut o multime de tulpini, unele care produceau Coronavirus mai usor, altele care aduceau complicatii, insa cele mai multe persoane au ales sa se distanteze social si sa se vaccineze impotriva acestuia.

Studiile realizate in ultimii doi ani au relevat faptul ca purtarea corecta a mastii si distantarea sociala pot reduce in mod semnificativ raspandirea Coronavirusului, insa ingrijorarile cu privire la o eventuala transmitere ii fac pe tot mai multi romani sa opteze pentru achizitia de purificatoare aer

Ar trebui sa iti cumperi unul? Cat de eficient este un astfel de aparat? Cate tipuri de aparate exista si cum afli ce model se potriveste nevoilor tale? La toate aceste intrebari raspundem in acest articol.

Cate tipuri de purificatoare exista?

Majoritatea purificatoarelor de aer se incadreaza in doua categorii de baza - cele cu filtre sau cele cu dezinfectare. Brandurile renumite, care produc purificatoare de top, combina ambele mecanisme de actiune intr-un singur aparat.

Purificatoarele cu filtre sunt concepute pentru a imbunatati calitatea aerului din interior, prin indepartarea fizica a particulelor minuscule de praf, polen, par de animale de companie. Cele mai cunoscute purificatoare de uz casnic sunt cele cu filtru HEPA. 

De cealalta parte, aparatele de dezinfectare cu lumina UV sunt concepute pentru a ucide bacteriile, virusii, mucegaiul sau sporii fungici care sunt prezenti, de asemenea, in aer. In concentratii mari, aceste bacterii pot cauza infectii respiratorii serioase. 

Cum functioneaza un purificator de aer cu filtru HEPA?

Acronimul HEPA inseamna “high-efficiency particulate arresting”, ceea ce se traduce prin faptul ca acest tip de filtru este eficient in capturarea acelor lucruri care circula prin aer si care pot fi daunatoare pentru respiratie (particule). Fibrele din filtrul HEPA sunt astfel proiectate incat sa poate capta orice particule cu diametrul de 0.01 microni – o foarte mica parte din latimea unui fir de par uman.

Este eficient un ionizator?

Ionizatoarele dau particulelor de aer o sarcina electrica, care fac sa fie atrase spre ceva cu o sarcina electrica opusa. Aceste obiecte pot fi placile corectoare din interiorul aparatelor sau diferite suprafete din jurul camerei - tavane, pereti, covoare etc. 

Ce trebuie sa stii despre generatoarele de ozon?

Un generator de ozon modifica molecula standard de oxigen, astfel incat aceasta sa aiba 3 atomi in loc de doi. Molecula cu 3 atomi poarta denumirea de ozon, care actioneaza in mod diferit cu mediul inconjurator decat aerul pe care il respiram in mod normal.

Purificatorul de aer este eficient impotriva Covid-19?

Trebuie mentionat ca un purificator nu ofera 100% siguranta impotriva Covid-19, dar elimina semnificativ o mare parte din virus - intre 99.94 si 99.97%. In general, casa noastra este mult mai sigura impotriva Covid-19 decat un supermarket, unde vin foarte multi clienti. Dar, daca cineva din casa are COVID-19, este in carantina sau se afla in categoriile de persoane cu risc crescut de a contacta COVID-19, specialistii recomanda achizitia unui purificator aer.

Consulta gama noastra de purificatoare disponibile pe site si alege modelul potrivit necesitatilor tale