Compara produse:

Purificatorul de aer - este important pentru sanatatea bebelusului?

Adăugat de rohnson 13.10.2022 0 Comentarii

Din păcate, aerul din locuinta este mai nociv decat cel de la exterior, ca urmare a circulatiei incorecte a fluxului de curenti, dar si a surselor de contaminare interioara. Purificatoarele de aer par a fi o inovatie a ultimilor ani, insa adevarul este ca acestea exista, intr-o forma sau alta, de peste 200 de ani. Totul a debutat cu masca protectoare a pompierilor, iar in zilele noastre se prezinta sub forma unor aparate electrocasnice moderne, intalnite in orice locuinta, mai ales daca sunt copii sau bebelusi.

Ce este purificatorul de aer?

Mediul urban, orasele aglomerate, cu foarte multe masini, creeaza un aer greu de respirat, fiind extrem de incarcat de noxe, emanatii industriale, praf si polen. Desi efectele acestui aer viciat nu se vad imediat, pe termen lung problemele de sanatate generala si pulmonare sunt aproape inevitabile. Cu alte cuvinte, fiecare dintre noi are un risc crescut de rinite alergice, bronsite, alergii, sinuzite cronice si chiar astm bronsic. 

Astfel, purificatorul de aer, prin actiunea sa, este un instrument extrem de benefic pentru a filtra aerul poluat din locuinta, in vederea protejarii sanatatii familiei si mai ales a copiilor si a bebelusilor. 

In ultimii ani, din grija pentru sanatatea lor si a familiei, tot mai multe persoane au investit in purificatoare aer, deci nu este de mirare ca gama de produse este extrem de diversificata. Preferate sunt modelele mobile, gratie aspectului ergonomic si a versatilitatii. Modelele fixe sau chiar cele industriale sunt mult mai costisitoare, iar pentru instalare este necesara modificarea structurii locuintei.

De ce este util un purificator de aer?

Comparativ cu adultii, copiii si mai ales bebelusii, sunt mult mai sensibili la poluarea interioara si chiar la calitatea aerului respirabil. Conform multor studii realizate de oamenii de stiinta, poluarea ambientala a fost corelata cu cresterea problemelor respiratorii si slabirea sistemului imunitar. 

Printre poluantii care afecteaza copiii si bebelusii se numara: mucegaiul, fumul de tigara, acarienii, parul animalelor de companie, formaldehida din mobila si covoare, compusii volatili folositi in vopseluri si produse de curatenie. In cazul in care copilul sufera deja de astm, caile respiratorii, si asa inflamate, se irita mult mai usor, iar orice substanta inofensiva cu care acesta intra in contact va provoca atacuri astmatice. 

Purificatorul de aer este sigur spre a fi folosit in cazul copiilor si bebelusilor de toate varstele. Desi pare un aparat electrocasnic sofisticat, principiul de utilizare este foarte simplu - ventilator și un filtru performant. Prin mecanismul celor doua, alergenii sunt eliminati, iar copiii se vor putea bucura de un aer proaspat.

Totodata, un purificator de aer ofera si alte avantaje, printre care:

Eficienta ridicata impotriva factorilor alergeni

Ca un purificator sa aiba eficacitate ridicata este foarte important sa dispuna de un sistem de filtrare performant. Cel mai cunoscut sistem de filtrare este HEPA (High Efficiency Particulate Air), ideal pentru a filtra particulele de peste 0.3 microni. Exista mai multe standarde pentru filtrele HEPA, in functie de capacitatea lor de a retine microparticulele:

  • H10 - elimina cam 85% din particulele de peste 0.3 microni (intalnit la aspiratoare);
  • H11 - elimina 95% din particulele de peste 0.3 microni, fiind mai potrivit pentru incaperile unde nu exista un grad foarte ridicat de poluare (se intalnesc la dezumidificatoare, umidificatoare cu filtru sau purificatoarele de aer de capacitate mai mica);
  • H12 - elimina 99.5% din particulele de peste 0.3 microni, fiind intalnit in cazul purificatoarelor pentru incaperile cu un grad de poluare ridicat;
  • H13 –  elimina intre 99.95% - 99.97% dintre particulele cu dimensiuni mai mari de 0.3 microni (poarta denumirea de True HEPA);
  • H14 - elimina 99.995% dintre particulele cu dimensiuni mai mari de 0.3 microni si se intalneste in cazul purificatoarelor profesionale.

Functia de ionizare, la fel de importanta

Ionizarea este o alta functie importanta atunci cand ai un copil sau un bebelus. Practic, ionii negativi se agata de particulele poluante, dupa care sunt aspirate de aparat. Mai mult decat atat, ionii negativi sunt de mare ajutor in imbunatatirea calitatii somnului, diminuarea alergiilor, o mai buna absorbtie a vitaminelor B si C si ajuta la echilibrarea starii de bine. 

Descopera gama noastra variata de purificatoare disponibile pe site!