Compara produse:

Sfaturi pentru a-ti coafa parul cu o placa profesionala

Adăugat de rohnson 09.05.2022 0 Comentarii

Placa de par este unul dintre instrumentele de coafat care a revolutionat industria de frumusete. Chiar daca este greu de crezut, cu zeci de ani in urma, doamnele si domnisoarele isi indreptau parul cu fierul de calcat. Nu era de mirare ca parul avea de suferit si nici rezultatul nu era in totalitate pe placul lor. Din fericire, astazi sunt disponibile numeroase aparate de coafat moderne, asa ca iti va fi usor sa alegi o placa de par profesionala. Iti recomandam o placa 2 in 1, care poate fi utilizata si pentru obtinerea buclelor si de asemenea, ar fi bine sa alegi un model cu abur, pentru a diminua riscul de degradare a parului. In continuare, iti vom oferi cateva sfaturi pentru a-ti coafa parul in mod profesional! 

 

Asigura-te ca parul tau este uscat in totalitate 

 

Inainte de a-ti coafa parul cu placa, este necesar sa te asiguri ca este uscat in totalitate. Astfel, vei obtine o coafura perfecta, care nu se va modifica pe timpul zilei, iar parul nu va avea de suferit. Este bine de stiut ca ,,fumul” pe care il vezi cateodata, cand iti indrepti parul cu placa este de fapt abur rezultat ca urmare a evaporarii apei din par. Daca parul este umed, din cauza caldurii, se va deshidrata mult mai repede si astfel vei observa un aspect tern si varfuri despicate. 

 

 

Foloseste produse adecvate parului 

 

Pregatirea parului este un pas important. Indiferent daca te-ai spalat pe par inainte de a folosi placa sau in alta zi, este important sa il ingrijesti inainte de a-l coafa. Astfel, in functie de tipul parului tau, trebuie sa aplici tratamente corespunzatoare. Una dintre marile greseli pe care o fac multe persoane este aplicarea unui ulei sau a unei solutii uleioase inainte de folosirea placii. Uleiul se va comporta exact ca uleiul pentru gatit la contactul cu placa incinsa. De aceea, toate produsele trebuie sa fie tip ser, lotiune sau crema si sa fie aplicate cu minim 15 minute inainte de coafare. 

 

In functie de necesitatile parului tau, poti utiliza un ser pentru netezire, inainte sau dupa coafare, o lotiune pentru coafare mai usoara si o crema sau un alt produs cu protectie termica. Protectia termica este obligatorie si suntem siguri ca vei observa diferente majore dupa ce vei incepe sa utilizezi un astfel de produs. Aceasta formeaza o pelicula pe suprafata firelor de par, care nu va mai permite evaporarea aproape in totalitate a apei. Astfel, parul va ramane hidratat si matasos. 

 

Seteaza temperatura potrivita parului tau 

 

Este obligatoriu sa setezi temperatura potrivita pentru parul tau, astfel incat sa nu il degradezi, iar coafura sa reziste pe parcursul zilei. Astfel, pentru un par fragil sau pentru un par decolorat, alege cea mai scazuta treapta de caldura (160 grade Celsius) si incearca sa tii cat mai putin placa pe suvite. Daca ai parul des, cu firul gros, seteaza o temperatura maxima de 200 grade Celsius. Persoanele care au parul foarte ondulat sau cret, pot seta temperatura maxima, pentru o indreptare sau o coafara rapida, numai daca parul acestora nu este degradat. 

 

Speram ca aceste sfaturi sa te ajute pentru a-ti coafa parul cat mai frumos, fara a-l deteriora.