Compara produse:

Cum poti scapa de mucegai si cum poti preveni aparitia acestuia?

Adăugat de rohnson 09.05.2022 0 Comentarii

Mucegaiul din locuinte reprezinta o problema extrem de serioasa. Acesta poate afecta grav sanatatea si nu este doar neplacut din punct de vedere estetic. Foarte multe persoane sufera deja de afectiuni provocate de mucegai si fie nu acorda suficienta importanta acestei probleme, fie nu au cunostintele necesare pentru a scapa definitiv de mucegai. Mai exista si situatia in care mucegaiul nu este vizibil, deoarece s-a format intr-un loc greu accesibil, acoperit de mobila. 

 

Cum te poate afecta mucegaiul? 

 

Indiferent de locul unde apare (baie, bucatarie, hol, dormitor sau living) mucegaiul poate provoca afectiuni destul de serioase. Persoanele care au un sistem imunitar bun si nu sufera de vreo afectiune, este posibil sa nu resimta atat de rau efectele sporilor de mucegai. In cazul lor, este posibil sa apara o alergie trecatoare, care dispare dupa curatarea completa a mucegaiului. In schimb, persoanele cu un sistem imunitar slabit sau care au diverse afectiuni, pot resimti din plin efectul mucegaiului asupra sistemului respirator si a pielii. 

 

Cele mai comune manifestari sunt cele alergice. Astfel, daca te mananca ochii, nasul, daca stranuti des, ai nasul infundat si te mananca pielea, iar analizele nu au depistat o cauza concludenta, ar fi bine sa verifici locuinta. Uneori, mucegaiul apare unde nu te astepti, asa ca muta mobila si verifica spatele acesteia, iar daca ai tapet, incearca sa dezlipesti cate o bucata mica din locuri unde nu se observa si verifica daca exista mucegai. 

 

Mucegaiul poate contribui si la vindecarea mai lenta a infectiilor si de asemenea poate agrava anumite afectiuni deja existente. Sistemul imunitar va incerca sa elimine substantele toxice eliberate de sporii de mucegai si astfel va dura mult mai mult sa te vindeci de afectiunile de care suferi. 

 

Cum poti scapa de mucegai si cum il poti preveni? 

 

In functie de cat de extins este mucegaiul in locuinta ta si de cauza acestuia, il pot indeparta pe cont propriu sau poti chema specialisti care sa te ajute. Una dintre cauze, mai ales in perioada rece, este aerisirea incompleta a locuintei. Este important sa aerisesti cat mai des, in fiecare zi, in special baia. Daca nu exista posibilitatea de a monta un geam, opteaza pentru un ventilator ce se fixeaza pe aerisire si care va scoate aburul din baie intr-un timp scurt. 

 

In cazul in care ventilatorul sau geamul nu isi indeplinesc perfect scopul, trebuie sa apelezi la un dezumidificator. Acesta va extrage toata apa in plus din casa si astfel, mediul nu va mai fi propice dezvoltarii mucegaiului. 

 

 

Dezumidificatoarele sunt utile si in cazul in care cauza aparitiei mucegaiului este o izolatie nu tocmai calitativa a locuintei. Daca stai in chirie si nu poti repara situatia, poti sa previi aparitia mucegaiului prin folosirea unor dezumidificatoare

 

Pentru a scapa de mucegai, este important sa folosesti solutii speciale si sa ai rabdare. Uneori, este nevoie de doua tratamente pentru a elimina complet sporii de mucegai, insa iti garantam ca tot efortul va merita. 

 

Asadar, daca vrei sa previi aparitia mucegaiului, este important sa mentii o umiditate perfecta in locuinta, utilizand dezumidificatoare.