Compara produse:

3 retete cu faina de migdale pe care le poti pregati cu succes la friteuza cu aer cald

Adăugat de netcontrast 19.12.2023 0 Comentarii

De la inceputul anilor 2000 pana in momentul actual se observa o tendinta in crestere fata de alimentele sanatoase, crescute BIO, sustenabil, fara aditivi, conservanti sau coloranti artificiali. La baza acestei modificari sta numarul ridicat de persoane care, an de an, descopera ca au alergii sau intolerante alimentare care le pot pune in pericol starea de sanatate generala.

Este evident ca fiecare dintre noi ne dorim sa mancam sanatos, insa alegerile alimentare pe care suntem "obligati" sa le facem trebuie sa aiba si gust, nu doar beneficii nutritive remarcabile. Spre exemplu, persoanele cu intoleranta la gluten sau care urmeaza o dieta de tipul low-carb au la indemana faina de migdale, din care se pot face preparate dulci sau sarate, cu un aport de fibre si proteine mult mai ridicat fata de faina de grau.

Faina de migdale se obtine prin macinarea migdalelor blansate, ceea ce inseamna ca aportul de proteine, vitamine si minerale, precum vitamina E, magneziu si fier, nu are de suferit. Toate aceste elemente joaca un rol important in sustinerea unui sistem imunitar puternic si a sanatatii osoase, contribuind si la o digestie sanatoasa si mentinerea senzatiei de satietate. 

Fara gluten si cu un continut scazut de carbohidrati, faina de migdale reprezinta o alternativa de luat in considerare pentru cei care vor sa-si limiteze consumul de gluten sau carbohidrati rafinati, pentru un stil de viata sanatos.

Alaturi de faina de migdale, si friteuza cu aer cald contribuie la un stil de viata sanatos. Tehnologia care are la baza aerul cald circulant pentru a gati alimentele reduce semnificativ sau elimina necesitatea utilizarii uleiului, fara a afecta rezultatul final - este potrivita pentru o gama larga de alimente, de la legume si carne la deserturi si paine.

Folosind faina de migdale impreuna cu friteuze cu aer cald putem prepara o larga varietate de retete delicioase, dar mai ales aliniate cu stilul de viata sanatos pe care ni-l dorim. Iata trei retete usor de preparat, care demonstreaza versatilitatea fainii de migdale si eficienta friteuzei cu aer cald:.

Chiftelute cu faina de migdale

Ingrediente:

  • 500g carne tocata;
  • 100g faina de migdale;
  • 1 ou;
  • Condimente: sare, piper, usturoi granulat;
  • Ierburi aromatice: patrunjel, rozmarin.

Intr-un bol mare se amesteca carnea tocata cu faina de migdale, oul, condimentele si ierburile aromatice. Ulterior se formeaza chiftelute in dimensiunea dorita, care mai apoi se pun in friteuza cu aer cald. Electrocasnicul se seteaza la 180°C, timp de 15-20 de minute, pana cand chiftelutele devin aurii si crocante.

Ca reteta sa aiba gustul dorit se recomanda carnea de calitate (de vita, pui sau curcan), care sa ofere proteine esentiale. Faina de migdale din reteta are un continut bogat in fibre, proteine si grasimi sanatoase, dar confera si o textura moale si un gust usor dulceag chiftelutelor.

Pentru cei care urmeaza o dieta vegetariana sau vegana, carnea tocata poate fi inlocuita cu lintea sau nautul tocat. De asemenea, in locul oului pot fi folositi inlocuitori sau seminte de in macinate, amestecate cu apa, care formeaza un gel asemanator cu consistenta oului si functioneaza ca un liant excelent.

Crochete de broccoli

Ingrediente:

  • 400g broccoli;
  • 150g faina de migdale;
  • 2 oua;
  • Condimente: sare, piper, nucsoara;
  • Parmezan ras (optional).

Se fierbe cantitatea de broccoli pana devine moale, apoi se marunteste. Compozitia se amesteca cu faina de migdale, ouale, condimentele si parmezanul, dupa care se formeaza crochetele. Cand ai terminat aceasta etapa seteaza friteuza cu aer cald la 200°C timp de 10-15 minute sau pana devin crocante.

Broccoli este un superaliment, recunoscut pentru beneficiile sale asupra sanatatii si a continutului ridicat de fibre, vitamina C, vitamina K, fier si potasiu. Acesta contribuie la sanatatea digestiva si are un impact pozitiv asupra reducerii inflamatiei. In timp ce ouale adauga proteine si ajuta la legarea ingredientelor, parmezanul ofera un gust sarat, bogat, care se potriveste cu dulceata naturala a broccoliului.

Daca urmezi o dieta vegana, ouale pot fi inlocuite cu un amestec de seminte de in macinate si apa. Parmezanul poate fi schimbat cu branza vegana sau scos din reteta. De asemenea, broccoli poate fi inlocuit cu conopida sau morcovii, mai ales ca este o reteta rapida si usoara, ideala cand vrei sa mananci sanatos, dar nu ai mult timp la dispozitie pentru gatit.

Paine din faina de migdale

Ingrediente:

  • 200g faina de migdale;
  • 3 oua;
  • 1 lingurita praf de copt;
  • 1 lingura de miere (optional);
  • Sare.

Se bat ouale, se adauga faina de migdale, praful de copt si mierea. Compozitia se amesteca bine pana cand se obtine o consistenta omogena. Aluatul creat se pune pe o hartie de copt in friteuza cu aer cald, care se seteaza la 180°C timp de 20-25 de minute sau pana cand painea trece testul scobitorii.

Aluatul pentru painea din faina de migdale va fi mai gros decat cel pentru painea traditionala, deci nu trebuie sa te ingrijorezi. Aceasta reteta poate fi adaptata prin adaugarea de nuci sau diverse seminte, pentru un plus de textura si gust. La fel de bine poti adauga diverse condimente sau ierburi aromate pentru a se potrivi cu preparatele pe care urmeaza sa le servesti.

Painea de migdale gatita in friteuza cu aer cald este versatila, putand fi folosita pentru sandvisuri, cat si ca parte a unui mic dejun sanatos, bogat in fibre, sau pentru a insoti diverse mancaruri.