Compara produse:

Cum stii daca ai nevoie de un dezumidificator si cum il alegi pe cel ideal pentru locuinta ta?

Adăugat de rohnson 09.05.2022 0 Comentarii

Pana nu demult, dezumidificatoarele erau utilizate doar in mediile comerciale sau in cele industriale. Avand in vedere cat de utile s-au dovedit, s-a luat decizia de a se produce si dezumidificatoare casnice, ideale pentru toate locuintele in care exista semne clare ale unui aer incarcat de umiditate. In cele ce urmeaza, iti vom prezenta cum sa identifici daca ai nevoie de un dezumidificator si de asemenea iti vom spune cum sa il alegi pe cel potrivit pentru locuinta ta. 

 

Cum iti dai seama ca ai nevoie de un dezumidificator? 

 

Cel mai evident semn ca aerul contine prea mult umiditate este prezenta mucegaiului. Probabil stii ca mucegaiul se dezvolta in special in baie sau in bucatarie, dar si in incaperi care nu sunt aerisite foarte bine si in care se pastreaza umdiitatea. Nu doar mucegaiul este un indicator, ci si urmatoarele: 

 

  • caldura excesiva din camera
  • aparitia multor insecte in casa (in special aparitia musculitelor de otet)
  • deteriorari ale mobilei din lemn si a placajelor din lemn (spre exemplu spatele dulapurilor)
  • functionare defectuoasa a electronicelor
  • corodarea suprafetelor metalice
  • miros de ,,statut” in ciuda faptului ca aerisesti si a curateniei impecabile.

 

In afara acestor semne, mai pot intampina si anumite neplaceri, cum ar fi nas infundat tot timpul cat te afli acasa, in special in timpul somnului, usturime in gat, mancarimi de ochi, anumite afectiuni ale pielii (eczeme), alergii, tuse, accentuarea simptomelor la persoane asmatice. 

 

De aceea, este bine sa controlezi imediat umiditatea aerului. Exista unele aparate speciale (higrometre) de care te poti folosi pentru a afla care este umiditatea aerului din incapere si in functie de rezultat, sa iei masuri. 

 

Cum alegi dezumidificatorul ideal pentru tine? 

 

Pe piata exista numeroase modele de dezumidificatoare. Poti opta pentru unul clasic sau cel mai bine este sa utilizezi un dezumidificator electric. Acesta este precis, are capacitatea de a pastra umiditatea setata in functie de preferintele tale si nu necesita atentie. Doar trebuie sa golesti compartimentul in care se aduna apa la o anumita perioada. 

 

Dezumidificatorul se alege in functie de suprafata pe care doresti sa o acopere. Astfel, poti alege dezumidificatoare care sa fie eficiente pentru toata casa sau pentru o camera. 

 

Nivelul de zgomot este o caracteristica importanta, astfel ca pe piata sunt disponibile dezumidificatoare care produc maximum 50 dB. In general, dezumidificatoarele sunt folosite si noaptea, iar daca ai auzul sensibil, este bine sa alegi un produs cat mai silentios. 

 

Trebuie sa stii ca exista si aparate 2 in 1, adica dezumidificator si purificiator. Iti recomandam sa alegi un astfel de aparat, pentru a te asigura ca aerul nu are doar o umiditate perfecta, la care te simti excelent, ci si ca vei respira un aer curat, fara agenti poluatori. Purificatorul te ajuta si sa scapi de sporii de mucegai si astfel vei scapa de alergii si de tot felul de afectiuni provocate de acestea. 

 

Asadar, acum stii daca ai nevoie de un dezumidificator. In cazul in care nu stii ce aparat sa alegi, ne poti contacta oricand si iti vom oferi cele mai bune sfaturi!