-
Coșul este gol!
Uscarea hainelor in interiorul locuintelor este o practica comuna, mai ales daca locuiesti la bloc in oras, iar in timpul iernii nu ai alta optiune. Oricat de convenabila si s-ar parea aceasta alternativa, poate ar fi mai bine sa stii ca te expui la o multime de riscuri legate de sanatatea ta si a celor dragi, cauzate de umiditatea crescuta in locuinta.
Acest lucru se intampla deoarece apa din haine se evapora in aer, creand un mediu umed, propice pentru dezvoltarea bacteriilor si a mucegaiului care, pe langa faptul ca sunt daunatoare sanatatii, pot cauza si deteriorarea peretilor, a tavanul si chiar a mobilierului.
Poate ai observat si tu cum hainele uscate in casa capata un miros neplacut, inchis. Doar ca, pe masura ce hainele se usuca, mirosurile pot fi absorbite de alte textile din casa, cum ar fi perdelele, covoarele sau canapeaua, facand eliminarea acestora dificila.
Cei mai multi dintre noi incearca solutii temporare (aerisirea incaperilor sau folosirea ventilatoarelor) care, desi reduc temporar umiditatea nu sunt o solutie viabila pe termen lung. Ca sa nu mai fii nevoit sa faci artificii, investeste intr-un dezumidificator, electrocasnic ce iti permite un mai bun control al nivelului de umiditate din aer.
Corelatia dintre folosirea dezumidificatorului si climatul sanatos din interiorul locuintei
Un dezumidificator este un electrocasnic modern, destinat reducerii nivelului umiditatii din aer, indiferent ca vorbim de o locuinta neizolata corespunzator sau cauzata de uscarea hainelor la interior.
Prin mentinerea umiditatii la un interval optim (de obicei, intre 30% si 50%), modelele actuale de dezumidificatoare previn formarea condensului si, implicit, dezvoltarea mucegaiului. Mucegaiul nu numai ca este daunator pentru structura locuintei, dar sporii creeaza efecte nedorite asupra sanatatii, provocand reactii alergice sau probleme respiratorii. Aerul uscat este si mai usor de respirat; in plus, un aer mai uscat este mai putin propice pentru dezvoltarea bacteriilor si acarienilor de praf, ceea ce face ca mediul sa fie mai sanatos.
Atunci cand controlezi nivelul de umiditate te bucuri si de un confort termic sporit - in conditii de umiditate ridicata, aerul pare mai cald decat este in realitate. Folosirea unui dezumidificator ajuta la mentinerea unui mediu mai racoros si mai confortabil, chiar si in lunile de vara.
De ce sa folosesti dezumidificatorul cand usuci hainele in locuinta?
Pe langa numeroasele beneficii pentru sanatate, folosirea regulata a unui dezumidificator accelereaza semnificativ procesul de uscare a hainelor.
Umiditatea ridicata din aer incetineste evaporarea apei din tesaturi, facand ca hainele sa ramana umede pentru o perioada mai lunga de timp. Prin extragerea umiditatii din aer, dezumidificatoarele faciliteaza evaporarea mai rapida, scurtand astfel timpul necesar pentru ca hainele sa se usuce complet.
Hainele umede dezvolta mirosuri neplacute, mai ales daca sunt lasate sa se usuce intr-un spatiu cu umiditate ridicata. Un dezumidificator reduce riscul dezvoltarii bacteriilor si a mucegaiului in tesaturi prin mentinerea unui mediu mai uscat.
Un alt exemplu, hainele delicate sau cele fabricate din materiale naturale pot suferi de pe urma unui mediu prea umed. Folosind un dezumidificator, tesaturile sunt protejate, iar calitatea si aspectul hainelor sunt mentinute pentru o perioada mai lunga.
Comparativ cu uscatoarele de haine, dezumidificatorul este o optiune mai eficienta din punct de vedere energetic. Desi uscatoarele au avantajul rapiditatii, acestea consuma prea multa energie electrica. Rezolvarea?! Dezumidificatorul, care este o solutie mai economica si mai eco.
Un alt avantaj al dezumidificatoarelor este flexibilitatea si usurinta in utilizare. Acestea pot fi mutate cu usurinta dintr-o camera in alta si pot fi reglate pentru a se potrivi cu diferite niveluri de umiditate si conditii de uscare. Aceasta versatilitate le face ideale in cazul apartamentelor mici sau a caselor fara spatii balcoane sau terase exterioare destinate uscarii hainelor